Het Leer van Massagestoelen

PU leer vs. PVC leer. Belang van lederkwaliteit

Bij Komoder geloven we dat de materialen die we gebruiken in onze producten een wezenlijk verschil maken in uw algehele ervaring. Onze toewijding aan kwaliteit is duidelijk zichtbaar in de keuze van het leer dat we gebruiken bij de productie van onze massagestoelen. Met trots laten we je kennismaken met de waarde van PU (Polyurethaan) leer en waarom het onze massagestoelen onderscheidt van de concurrentie.

PVC leer
PVC leer is misschien minder duur, maar het geeft aanleiding tot bezorgdheid op het gebied van milieu en gezondheid
PU leder
Het PU-leder van onze massagestoel is comfortabel, duurzaam en bovendien gemakkelijk schoon te maken. Het voelt ook aan als echt leer van hoge kwaliteit

Antibacterieel en antimicrobieel PU-leer

Onze Komoder massagestoelen zijn uitgerust met antibacterieel en antimicrobieel PU-leder. Dit speciale leer zorgt niet alleen voor een schone en hygiënische massage ervaring, maar biedt ook elasticiteit die essentieel is voor de functionaliteit van de stoel. Omdat de rugrollen tijdens je massage in meerdere richtingen bewegen, blijft ons PU-leder soepel en duurzaam, waardoor je een consistente en comfortabele ervaring krijgt.

Milieuvriendelijke verantwoording

We geven om onze planeet en streven ernaar om onze impact op het milieu te beperken. Daarom hebben we gekozen voor PU-leer in plaats van traditioneel dierenleer. Door te kiezen voor PU-leer kunnen we u een luxueus gevoel geven en tegelijkertijd dieren beschermen en onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

Het belang van lederkwaliteit

Bij het investeren in een massagestoel is de kwaliteit van het leermateriaal van het grootste belang. Jouw comfort en de duurzaamheid van de stoel hangen ervan af. Voortdurende wrijving en druk tijdens massages kunnen het leer van slechtere kwaliteit beschadigen, waardoor de stoel minder lang meegaat. Bij Komoder geven we prioriteit aan het gebruik van de hoogste kwaliteit PU leer om je tevredenheid te garanderen, zelfs na jaren van gebruik.

Onderscheid tussen PU-leer en PVC-leer

Hoewel veel bedrijven massagestoelen promoten met "veganistisch leer" of "synthetisch leer" is het essentieel om te begrijpen dat er verschillende soorten synthetisch leer zijn. De twee belangrijkste soorten zijn PVC-leer en PU-leer. PVC leer, dat vaak gebruikt wordt door sommige fabrikanten, kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen door de aanwezigheid van weekmakers op basis van ftalaten. PU leer daarentegen is een veilige en duurzame keuze en biedt zachtheid en elasticiteit die PVC leer mist.

Vergelijkingstabel: PVC leer vs. PU leer

Zoals de tabel laat zien, komt Komoder's PU leer naar voren als de betere keuze vanwege de antibacteriële, antimicrobiële eigenschappen, elasticiteit, duurzaamheid en het algehele comfort. Bij het kiezen van een massagestoel, moet u prioriteit geven aan kwaliteit en gebruikerservaring, waardoor PU leer de ideale optie is.

Specificatie/Materiaal PVC Leer PU Leer
Antibacteriële eigenschappen Beperkt Aanwezig
Antimicrobiële eigenschappen Beperkt Aanwezig
Elasticiteit Minder Meer
Milieu-impact Destructief Duurzaam
Textuur Varieert, meestal glad Bootst natuurlijke leder textuur na
Vlekbestendigheid Nee Ja
Duurzaamheid Laag Hoog
Gezondheidsrisico's Kan schadelijke ftalaten bevatten Ftalaat Vrij
Biologisch afbreekbaar Niet biologisch afbreekbaar Milieuvriendelijk
Kosten Laag Iets hoger
Geschikt voor massagestoelen Biedt mogelijk geen optimaal comfort Hoogwaardig comfort

Gemakkelijk schoon te maken

Voor klanten in klinieken, fitnesscentra of kuuroorden is het schoonhouden van de omgeving een topprioriteit. Ons PU-leder is uitzonderlijk gemakkelijk schoon te maken met behulp van alleen een vochtige doek (met water) zodat uw gebruikers verzekerd zijn van een ongerepte en hygiënische omgeving.

Kwaliteitsgarantie van Komoder

Wij zetten ons in om u de beste kwaliteit massagestoelen met PU-leder aan te bieden. Ons PU-leder voelt niet alleen zacht en rekbaar aan, maar is ook bestand tegen krassen en vervuiling, zodat uw stoel in uitstekende conditie blijft. Hoewel PU-leder van hoge kwaliteit onze stoelen iets duurder maken dan stoelen met PVC-leder, geloven wij in het bieden van betaalbare opties van hoge kwaliteit.

Hoe PU leer en PVC leer te herkennen

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken bij de aankoop van een massagestoel, is het van groot belang dat je de verschillen tussen deze soorten begrijpt en je goed laat informeren over de materialen. Twee veel voorkomende soorten synthetisch leer zijn PU (Polyurethaan) leer en PVC (Polyvinyl Chloride) leer. Zie hieronder hoe je beide materialen kunt onderscheiden van elkaar.

PU Leer: De uitstekende keuze

  • Textuur die lijkt op natuurlijk leer: PU-leer staat bekend om zijn textuur die het uiterlijk en het gevoel van echt leer nabootst. Het heeft vaak een gestructureerd uiterlijk en een gladde afwerking, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die de esthetiek van echt leer waarderen.
  • Eenvoudig onderhoud: PU-leder is uitzonderlijk gemakkelijk te onderhouden en vereist minimale inspanningen om het er verzorgd uit te laten zien. Het is goed bestand tegen krassen en minder gevoelig voor vervuiling dan natuurlijk leer.
  • Waterbestendig: Dit type synthetisch leer is waterbestendig en biedt een extra laag bescherming tegen morsen en vlekken.
  • Polyurethaan Samenstelling: PU leer, kort voor polyurethaan leer, is gemaakt van een thermoplastisch polymeer. Het is speciaal ontwikkeld om het luxueuze uiterlijk en gevoel van dierenhuid na te bootsen en biedt een kosteneffectief alternatief.
  • Betaalbaar en waardegedreven: PU-leder biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. U krijgt de voordelen van een leerachtig materiaal zonder het hoge prijskaartje.

PVC Leer: Minder gunstig om verschillende redenen

  • Chemische samenstelling: PVC leder, of polyvinylchloride leder, is een ander type synthetisch leder. Het wordt gemaakt door waterstof groepen te vervangen door chloor groepen in de vinylgroepen. Deze chemische samenstelling geeft aanleiding tot bezorgdheid over het milieu en de gezondheid.
  • Minder duur: PVC-leder wordt vaak gekozen vanwege de lagere productiekosten, waardoor het een betaalbaarder alternatief is. Deze kostenbesparende maatregel heeft echter belangrijke nadelen.
  • Milieu-impact: Bij de productie van PVC komen gevaarlijke dioxines vrij en wordt zeer giftig chloor gebruikt. Dit maakt PVC leer tot een ecologisch schadelijk materiaal met langdurige gevolgen voor het milieu.
  • Gebrek aan biologische afbreekbaarheid: Eenmaal weggegooid, worden voorwerpen van PVC leer niet biologisch afgebroken en kunnen ze duizenden jaren in het milieu achterblijven.
  • Minder duurzaam en minder comfortabel: PVC-leder is over het algemeen minder duurzaam en minder comfortabel dan PU-leder. Het kan de zachtheid en elasticiteit missen die zorgen voor een comfortabele zitervaring.

Ontdek onze selectie massagestoelen van PU-leder

Hoewel sommige massagestoelen op de markt een mix van stof en leer hebben, begrijpen wij het belang van keuze. Of u nu de voorkeur geeft aan de gladde textuur van PU-leer in de hele stoel of modellen kiest met stof op specifieke plaatsen zoals de voetsteun of het rugkussen voor een meer verfrissende diepe-weefselmassage, wij hebben de juiste stoel voor u.

Brandveilige massagestoelen

Bij Komoder zijn de veiligheid en het comfort van onze klanten onze topprioriteiten. Daarom hebben we een professionele test uitgevoerd om de uitzonderlijke brandwerendheid aan te tonen van het milieuvriendelijke leermateriaal dat wordt gebruikt bij de productie van onze hoogwaardige massagestoelen.

Brandwerendheidstest

We hebben een monster van ons milieuvriendelijke leer, dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze stoelen, aan een directe vlamtest onderworpen. Onder gecontroleerde omstandigheden hebben we het materiaal op verschillende afstanden blootgesteld aan vlammen om de reactie ervan te evalueren.

Resultaten

De resultaten zijn duidelijk. Zelfs bij directe blootstelling aan vlammen vat het milieuvriendelijke leer van Komoder geen vlam, wat de brandwerende eigenschappen aantoont. Deze demonstratie zorgt ervoor dat onze massagestoelen niet alleen ontspanning en comfort bieden, maar ook zijn gebouwd met uw veiligheid in gedachten.

Onze belofte

Wij streven ernaar producten aan te bieden die voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze test onderstreept de toewijding van Komoder aan innovatie en veiligheid, waardoor u volledig vertrouwen kunt hebben in onze producten. We nodigen u uit om de video te bekijken om getuige te zijn van de demonstratie van de brandveiligheid van onze massagestoelen en meer te leren over Komoders toewijding aan veiligheid in innovatie.

BEPERKTE VOORRAAD
TITAN II Ultra High-end Dual Track Massagestoel
De Titan II massagestoel van Komoder is de meest innovatieve massagestoel van dit moment! ✔️ Hoge kwaliteit ✔️ Gratis verzending & installatie.
details bekijken
4 beoordelingen
VELETA II | Komoder dé expert in massagestoelen
De innovatieve VELETA II massagestoel is voorzien van een 4D massagemechanisme ✔️ Bevat ook een touchscreen bediening ✔️ 23 automatische programma's en 11 massagetechnieken.
details bekijken
2 beoordelingen
THERAPEUTIX Massagestoel
Therapeutix is de nieuwste massagestoel van Komoder met een zero gravity functie ✔️ Bevat 4D-massage en een gezondheidsscan ✔️ Gratis verzending
details bekijken
1 beoordelingen
EVEREST FLEX II Massagestoel
De EVEREST FLEX II is speciaal ontworpen om ook lange mensen te effectief te masseren! ✔️ 11 automatische programma's ✔️ 3D massage ✔️ Verwarmingssysteem
details bekijken
1 beoordelingen
NOVA DUO Massagestoel
NOVA DUO is een massagestoel met innovatieve technologie die wel 20 automatische massageprogramma's en 9 massagetechnieken heeft ✔ Probeer in onze showroom!
details bekijken
1 beoordelingen

Video

Komoder massagestoelen bij SBS6 programma "Bouwen aan de toekomst"

Komoder Massagestoel - Roy vd Berg


Deelname Komoder aan Excellent woonbeurs 2022 Ahoy Rotterdam


Komoder Massagestoelen bij “Lekker in je Vel”


KOMODER
Massagestoelen


Vraag hier onze prijslijst aan!
Binnen enkele seconden ontvang je onze prijslijst ☟
Laat ons uw lengte en gewicht weten, zodat we u een geschikte massagestoel kunnen aanbevelen.

Neem contact op met een van onze specialisten! ☟

Vraag direct een prijsopgave via e-mail!

Komoder Rotterdam

Dessa Mineva

Rotterdam

Telefoon +31 615 671 997

E-mail dessa@komoder.nl

Komoder Rotterdam

Angelique Vlot

Rotterdam

Telefoon +31 625 493 446

E-mail angelique@komoder.nl

Komoder Katwijk

Herman Bakker

Katwijk/ Leiden

Telefoon +31 642 451 153

E-mail katwijk@komoder.nl