Alles weten over massagestoelen?

U bent op zoek naar een massagestoel en vraagt zich af hoe deze apparaten precies werken, wat de kosten zijn en hoe u nou dient te kiezen? Dan bent u bij Komoder aan het juiste adres. In dit artikel zullen wij u informeren over verschillende soorten massagestoelen, alle essentiële elementen die in zowat elke massagestoel dienen te zitten, hoe u de juiste massagestoel kunt kiezen en wat de juiste prijs voor u is. Lees hieronder snel verder!

Verschillende soorten massagestoelen

Een van de variaties op een massagestoel is het fixed frame, te vinden op low-end stoelen. Dit is een eenvoudig rechthoekig frame waarop stationaire massagekoppen zijn gemonteerd. Omdat het hoofd niet beweegt, geven ze niet altijd een geweldige massage-ervaring. Kortom, de koppen trillen gewoon op hun plaats. Als de pijnlijke plekken in uw rug zich toevallig uitlijnen met de positie van het hoofd, kan dit resulteren in een fatsoenlijke, maar niet uitzonderlijke massage. Zo niet, dan wordt het waarschijnlijk een ondermaatse ervaring.
In sommige gevallen wordt een vast frame gebruikt in combinatie met bewegende rollen, maar in deze gevallen kunnen de rollen alleen langs de X- en Y-as bewegen. Het frame volgt de ronding van de wervelkolom van uw lichaam niet, wat betekent dat het resultaat van de massage van iets mindere kwaliteit is.

Massagestoelen met vaste frames

Voor de juiste vaste frames zijn er twee technologieën waar u op kunt letten. De S en L track varianten;
S-Track - Dit is de huidige industriestandaard. In tegenstelling tot de ontwerpen met een vast frame, is deze gevormd om de ronding van uw wervelkolom te volgen. De rollers die erop zijn gemonteerd, lopen van uw nek tot uw staartbeen en kunnen een consistent uitstekende massage-ervaring bieden.
L-Track - De nieuwste massagestoel technologie, de L-Track of Hybrid L / S-Track combineert de standaard S-Track met een extensie die onder de zitting buigt, waardoor de rollers kunnen masseren van uw nek tot uw bilspieren en de achterkant van uw dijen.

Rollers

Rollers zijn, naast kneders en kloppers en airbags het middel waarmee de massage wordt uitgevoerd. De huidige industriestandaard is het gebruik van quad-rollers, hoewel als kostenbesparende maatregel sommige stoelen Tri- of Dual-rollers gebruiken. Er zijn momenteel een paar modellen die zes rollen gebruiken, maar dit is op dit moment relatief zeldzaam.
De vuistregel is eigenlijk; hoe meer rollers, hoe beter de massage ervaring. Weet u nog dat eerder in dit artikel naar voren kwam dat sommige voordelige stoelen gebruikmaken van oudere technologieën? Dit is zo'n geval. Sommige stoelen gebruiken stationaire massagekoppen of massage ballen in plaats van rollers.
Deze hebben de neiging om een inferieur resultaat te geven, maar massageballen is dan nog de beste van de goedkope opties, die de algehele ervaring niet noemenswaardig verslechteren.

Therapeutische stoelen massagestoelen

Therapeutische stoelen zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke medische of chiropractische behoeften. De realiteit is dat 8 op de 10 Amerikanen op een bepaald moment in hun leven last zullen hebben van ernstige rugpijn, en de cijfers zijn niet zo verschillend in andere delen van de wereld. Hoewel verlichting van rugpijn de meest voorkomende reden is waarom mensen overwegen een therapeutische massagestoel te kopen, kunnen ze zeker ook professioneel worden gebruikt om te behandelen. Komoder helpt u dan ook graag verder om de juiste massagestoel te kiezen!

Hoe kiest u nou de juiste massagestoel?

Er zijn twee belangrijke vragen die u moet stellen voordat u begint. Waarom wilt u een massagestoel en hoeveel wilt u uitgeven er aan? Met antwoord op deze twee vragen kan de juiste massagestoel voor u worden uitgekozen.

Waarom wilt u een massagestoel?

Uw antwoorden op deze twee vragen vormen het raamwerk dat u tijdens de rest van het proces zal begeleiden. Als u die informatie heeft, is wat er overblijft met betrekking tot het uitzoeken van een massagestoel een stuk eenvoudiger, maar het beantwoorden ervan kan ingewikkelder zijn dan u op het eerste gezicht zou denken. Voor meer informatie, inspiratie en antwoorden op veel gestelde vragen kunt u ook op onze site terecht.

Hoeveel wilt u uitgeven aan een massagestoel?

De budget kant van de vergelijking is eenvoudig. U weet wat u wilt uitgeven. Gebruik het volgende als algemene richtlijn voor het in brede zin classificeren van massagestoelen:

Voordelige stoelen - onder de €1500

Deze zijn niet duur, maar ze leveren eigenschappen en opties in voor een lagere prijs. In sommige gevallen zijn massagestoelen in deze categorie afhankelijk van verouderde (hoewel soms goed geïmplementeerde) technologie. In andere gevallen gebruiken ze eenvoudigweg mindere functies.

Middenklasse stoelen - €1500 - €5000

Deze brede prijsklasse omvat de overgrote meerderheid van de massagestoelen die momenteel op de markt zijn. U vindt hier een verscheidenheid aan opties, van goed uitgeruste generalistische stoelen tot strak gerichte stoelen die een beperkte, maar uitzonderlijk goed geïmplementeerde reeks functies gebruiken die zijn ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen.

High-end stoelen - €5000 +

Dit is een enorme categorie die kan oplopen tot €14.000 of meer, en natuurlijk, hoe meer geld u bereid bent te besteden, hoe meer functies en betere implementaties u kunt verwachten. Sommige van de stoelen in deze groep bieden een waanzinnige ervaring. Ze doen zo ongeveer alles wat er mogelijk is en bevatten tal van handige functies waardoor ze een plezier zijn om te gebruiken en te bezitten. Hoewel de stoelen aan de onderkant van het prijs spectrum beperkter zijn, zijn er qua functies uitstekende modellen in elke prijsklasse, dus wat uw budget ook is, u kunt iets vinden waar u blij van zult worden.

Op zoek naar een massagestoel? Komoder helpt u verder!

De tweede vraag is wat lastiger, maar hier maakt de branche het je wat makkelijker. Er zijn twee basistypen massagestoelen: Therapeutisch en Hobbyist.

Hoe u een goede massagestoel kiest ?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over massagestoelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag telefonisch of via de mail verder. Daar geen behoefte aan? Kom dan langs bij een van onze showrooms in Rotterdam, Almere of Katwijk. Zet vandaag nog die stap richting de optimale massagestoel voor u!

Vraag nu de prijslijst aan

Ervaar de bewegingen van een onvermoeibare professionele masseuse door de 12 geautomatiseerde programma's en 6 soorten massage

Ontdekken FOCUS II
FOCUS II

LUXURY - de 4D-massage-ervaring!

Ontdekken LUXURY 4D
KOMODER LUXURY 4D
Gratis verzending voor al onze producten
Opslag Komoder Massagestoelen

Zorgvuldige opslag

We hebben verschillende magazijnen in heel Europa
en we bewaren uw stoel in perfecte omstandigheden

Veilige bediening

De massagestoel wordt mechanisch geladen,
met liefde en zorg.
Geen verzendkosten

Wij bieden gratis verzending

In de meeste gevallen vervoeren we de massagestoelen
in onze eigen voertuigen, met behulp van onze medewerkers.
Komoder voorbereiding en montage

Behandeling en montage.

We hebben de stoel zo geïnstalleerd.
Geniet van je massage!
Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op

Vul hieronder uw gegevens in en onze Komoder-specialist neemt zo snel mogelijk contact met u op om het type stoel te identificeren dat u nodig heeft. Onze adviseur houdt rekening met uw lengte en gewicht en met personen die de massagestoel zullen gebruiken.

Bel ons nu